Inlägg från gamla hemsidan

2022-09-03

Nu börjar det bli mörkare om kvällarna, kallare om nätterna och inte så varmt i vattnet längre. Vi går mot höst. Men vi hoppas att det ännu kommer lite soliga dagar så att de som vill, kan få ta en tur med båten innan den tas upp på land.

P.s Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/grytsbryggamarin/

eller sök på @grytsbryggamarin

Allt gott!

Camila

Sekreterare/Hamnvärd

2022-05-28

Parkering är absolut förbjuden på kajen. Framför allt nu vid högsäsong. När vi kommer med traktorn med båt, bak på vagnen, så är det redan lite plats att komma fram på.

Det finns parkeringsplatser på B-plan (bild nedan) och C-plan (förbi kajen upp på den nyasfalterade vägen – eller grusvägen upp till vänster vi B-plan). Först till kvarn gäller.

~ Tack för visad respekt för detta ~

Vid frågor, ring/sms Camila på 073 – 805 86 85.

2022-05-27

I hamnen är det inte tillåtet att slänga annat än hushållssopor. Resterande får man ta med sig.

Det finns en skylt på väggen där det står om det.

Reglerna från kommunen är dessa:

  • Endast hushållssopor- vi förutsätter att alla vet vad som menas med det.
    • För den som inte vet, kolla denna länk hos Tekniska verken:

 https://www.tekniskaverken.se/miljo/sortera/sorteringsguide/kategori/hushallssopor/2162

  • Är kärlen fulla? Ta med dig soporna.
  • Kärlet är fullt när det når locket. Locket ska gå att stänga.
  • Fåglar är snabba som blixten på att slita sönder soppåsar. Vilket de flesta vet. Därav att locken måste hållas stängda.
  • Fortsätter detta, kommer vi att bli tvungna att ta ut extra avgift för detta, då vi får städa upp extra efter andra.
  • Vår önskan är att vi alla kan hjälpas åt och hålla lite koll. Ser man någon slänga annat än hushållssopor/ställa utanför kärlen, så säg gärna till dem.

Det som jag nu sett som inte är hushållssopor är:

⛔️Fiskespö
⛔️Grill – togs sedan bort tacksamt nog
⛔️Banankartonger
⛔️Andra kartonger
⛔️Annat icke nämnbart i sociala medier.. 

I Gryt finns en jättefin återvinningsstation! Nyttja gärna den! Där kan man slänga allt förutom möbler, kemiska medel etc.

❓️Frågor?
☎️Ring/sms till Camila 073-8058685

För allas trevnad och ekonomi, hoppas jag att vi kan hjälpas åt att hålla denna härliga hamn vacker och trevlig ⛵️

Camila

Sekreterare 

2022-01-20

Hej på er!

Förändringar sker hela tiden och nu har vi ny mejladress och ny hemsideadress. 

Mejl: grytsbryggamarin@gmail.com

Hemsida: www.grytsbryggamarin.se 

Vid frågor gällande hemsidan, sänd ett mejl till mig, Camila:

sekreterare.grytsbryggamarin@gmail.com 

Vi närmar oss säsong med små steg, lite svårt att känna när vinden viner runt huset och ny snö lägger sig. Men, rätt vad det är, har vi sol och värme igen!

Är ni intresserade av båtplats för säsongen så mejla gärna: grytsbryggamarin@gmail.com. Än finns en del platser kvar. 

Under fliken ”Galleri” så kommer bilder att fyllas på vart efter. Bild över bryggorna med båtplatser kommer också att komma. 

Är Våren redan här?

2021-02-28

Länge kunde man undra om det egentligen fanns någon anledning att torrsätta båtarna i höstas, när det ändå inte blev någon is på sjön och inte ens någon snö på pressarna. Man kunde ju tagit en tur med båten både på Jul- och Nyårsafton. 
Men så en bit in på nya året kom den efterlängtade vintern. Mycket snö, speciellt i Gryt. Det blev ett annat landskap med snö på bryggor och täckställningar. Men så helt plötsligt vänder det mot plusgrader och man tror genast att våren redan är här. Samvetet gör sig påmint, om det man skulle fixa hemma med båten. Lacka sittbrunnsbordet, laga en dräneringspump, köpa ny fjärrkontroll till bogpropellern osv, vad du vill.
Ett par år i följd har varvet moderniserats med y-bommar på flera bryggor. De flesta av de platserna är försedda med både el och vatten. Många stolpar ger nära till anslutning. Efter många år utan el och tillgång till vatten, endast vid en annan brygga en bit bort, är det nu lyxigt och enkelt att både angöra vid en bom och att bunkra. 
I sommar kommer flera, både nya och tidigare hamnkunder, kunna ges samma bekvämligheter vid nya bryggor med y-bommar, el och vatten. Och inte bara det, platserna med nuvarande en bom kommer att få en till. Och vill man lyxa till det lite extra kan man välja till bom med ”spång”.

Vi måste fortsätta med fullt eller utan vaccinationsskydd. Både med vänner nära inpå ombord och på en och annan skärgårdsrestaurang eller skärgårdspensionat. Med distans förstås, gubben vid spisen i kajutan, gumman vid rodret och gätserna utspridda på däck med 1,5 meters avstånd. För det lever vi ju upp till, enkelt!

Så kära vänner, goda bryggrannar, vi ses snart på varvet hos Södermans med bottenfärg och polermedel i högsta hugg. Och förstås en fikastund intill båten.

Konstigt, redan idag njöt vi en fikastund i caféhörnan på terrassen hemma. Utan ytterkläder och i skjortärmarna trots att det bara är i slutet av februari. Måtte SMHI och YR spara lite till sommaren, eller vem det nu är som styr i verkligheten. Sol, Vind och Vatten, ”hur svårt kan de va’?

Vad nytt under solen, skymd av covid-19?

2020-04-17

Knappast en nyhet, men nu är våren här efter den obefinliga vintern. Det börjar redan kittla av längtan i kroppen tillbåtlivet, även om pandemin gör livet osäkert för många.
Men Kryssarklubben skriver så uppmuntrande att båten kan ju tjäna som avskildhet från smittorisken. Bättre, skönare karantän kan man väl inte önska sig? Så, goda vänner båtläskare, vi ses på bryggornna med frisk skärgårdsluft i lungaorna, andas djupt och håller distans till varandra. 

Mvh/Lars Fredriksson
larse@stop4.se